ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ

2016-03-13 13:37

ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ Ωρίµανση: 20-25 Ιουνίου

 Ποικιλία: Επιλογή του παραγωγού Μπεµπέκου, περιοχή Ασίνης Αργολίδας ∆ένδρο: Ζωηρότητα: Μεγάλη Στάση: Πλαγιόκλαδη Παραγωγικότητα: Μεγάλη, µε µικρές διακυµάνσεις από έτος σε έτος. Ανθική συµβατότητα: Αυτογόνιµη Συµπεριφορά στην ίωση “sharka”: Λίαν ευπαθής 14 Καρπός: Μέγεθος: Μεγάλο (70-75 g) Σχήµα: Στρογγυλό Χρωµατισµός: ανοιχτό κίτρινο δίχως επίχρωµα Γεύση: καλή, αρωµατική, χαµηλή οξύτητα και υψηλά Brix Μεγάλη συνεκτικότητα σάρκας και µεγάλη αντοχή στις µεταχειρίσεις Γενική εκτίµηση: Προσαρµόζεται καλύτερα σε ξηροθερµικό περιβάλλον. Σε περιοχές µε υπερβολική υγρασία εµφανίζει «υπολείµµατα υπέρου» στη βάση του καρπού και προσβολή από κλαδοσπόριο γύρω από τον ποδίσκο. Καρπός άριστης ποιότητας για νωπή κατανάλωση και κονσερβοποίηση αλλά υστερεί ως προς τον χρωµατισµό.